Over ons

Elite-K9 is een kleinschalige werkhondenkennel, met hooguit 1 á 2 x per jaar een nestje. Met mijn eerste Mechelse Herder (Noa) ben ik KNPV/NBvdD gaan trainen en in november 2011 heeft zei het NBvdD certificaat behaald met een mooi resultaat van 318 punten. Dit was ook het moment dat ik met Noa ben gaan werken in de particuliere beveiliging en mijn interresse in de africhting van (dienst)honden groeide.

 

In 2013 heb ik mijn eerste Rottweiler (Blitz) gekocht met als doel deze af te richten voor het programma NBvdD. Veel mensen in de hondenwereld verklaarde mij voor gek met de mededeling dat mij dit nooit ging lukken. Echter zal ik Blitz eind dit jaar voorbrengen bij de NBvdD. In mijn ogen is dan ook niks onmogelijk en bestaan er geen "slechte" honden alleen "slechte" (niet consequente) africhters.

 

Begin 2014 hebben we de knoop doorgehakt en Elite-K9 was "geboren". Onder deze naam pogen wij, heel gedreven en zorgvuldig, goed gezonde en sociaal prettige werkhonden te fokken, die voor allerlei sporten (KNPV, NBvdD, reddingshond, speurhond, behendigheid, gedrag & gehoorzaamheid) en daarnaast ook als huishond te gebruiken zijn. Gezondheid staat bij ons hoog in het vaandel, daarom fokken wij alleen met gezonde honden die geen heupdysplasie, elleboogdysplasie of andere afwijkingen hebben. Tevens wordt er veel aandacht besteedt aan het karakter van de reu en teef. We fokken dan ook alleen met weloverwogen combinaties.

Ook kunt u bij ons terecht wanneer u advies nodig heeft over de opvoeding van uw hond. Wij hebben al meerdere mensen (welke hun hond wegdoen als enige uitweg zagen) uit de brand geholpen door het verstrekken van de juiste informatie en adviezen. Deze mensen hebben inmiddels weer plezier met hun hond. Heeft u vragen over uw hond en opvoeding kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

 

Onze honden zijn werkhonden. Als u besluit een hond bij ons aan te schaffen houdt dit in dat u iets actiefs met uw hond moet ondernemen. U bent dus niet klaar met af en toe uitlaten.
Hondensport is een goede uitlaatklep voor de fysieke en mentale energie van de hond. Tevens bevordert het de relatie, verstandhouding en samenwerking tussen hond en baas. Het is verstandig een sport te kiezen die past bij het karakter van de hond en bij de interesses en mogelijkheden van de baas. Maar welke vorm u ook kiest, het belangrijkste is dat u bezig bent met uw hond. Een hond die zijn energie niet op de goede manier kwijt kan, raakt gefrustreerd en kan daardoor onhandelbaar worden. Als u nog geen idee heeft over wat u met uw hond wilt gaan doen, dan kunt u voor verdere informatie vrijblijvend contact met ons opnemen.

 

Naast onze werkhonden werken wij nauw samen met Rottweiler kennel van Xavancilla. Gaat uw interrese meer uit naar het imposante uiterlijk van de rottweiler dan bent u hier aan het juiste adres. Klik voor meer informatie op deze link:  Rottweiler kennel van Xavancilla